fbpx

Venstresidens tankesmie

Støre og velferdsprofitørene

Magnus Marsdal vil ha svar fra Ap-leder Jonas Gahr Støre om hva han mener om profitt i velferden. I VG skriver han:

En meningsmåling Ipsos gjorde for Manifest Tankesmie i fjor, viste at 88 prosent av dem som har tatt stilling vil begrense eller avskaffe adgangen til privat profitt fra felles­skapets barnehager, barnevern, sykehus og eldreomsorg.

Her har partipolitikken sviktet. Det finnes i dag ingen effektiv begrensning av privat velferdsprofitt fra fellesskapets midler.

[…] Denne saken burde være en anledning til å markere politisk forskjell mellom Høyre- og Frp-styret og Støres sentrum-venstre-alternativ. Men da diskusjonen om velferdsprofitørene utartet til et oppgjør mellom høyre- og venstresiden under NRKs partilederdebatt mandag kveld, ble Støre mest stående fåmælt i bakgrunnen.

Antagelig fordi han stilte med samme politikk som Erna Solberg: Slipp til aktører med kommersielle motiver, men still tydelige kvalitetskrav.

[…] Både i sentrum og til venstre i parti­ landskapet har kampen for velferd uten profitt fått vind i seilene. Det avgjørende ser ut til å bli hvilket standpunkt Arbeiderpartiet tar.»

Les resten av VG-innlegget her.