fbpx

Venstresidens tankesmie

Skal EU få overstyre norsk vannkraft?

«Vi vil få høyere strømregning og lavere sysselsetting – og i tillegg må vi betale for det», skriver Magnus Marsdal i Morgenbladet.

Forslaget om å underlegge Norge EUs Energibyrå har høring i Stortinget på fredag. Ifølge jusprofessor Eivind Smith (UiO) krysser det en grense i Grunnloven å avgi suverenitet på den måten som regjeringen har foreslått. Forslaget krever tre firedels flertall i Stortinget, mener Smith. Det fnyser Høyre av. Da ville det jo bli nedstemt!

Det spennende i denne saken, er om Jonas Gahr Støre vil slutte seg til «aktivistene». Mer sannsynlig er det at han stiller med samme standpunkt som EU og Høyre. Det fungerte jo så bra for Ap i valgkampen.

Les hele kommentaren her.

Høyre og Frp vil gi EU makt over Norges kraftressurser. Skal Ap stå last og brast med de blå partiene og EU når kontrollen over Norges viktigste evigvarende verdier står på spill?

Kraftsaken kommer til Stortinget snart. Bruk 4 minutter på å se filmen «EUs energiunion og kampen om kraften» fra Manifest Tankesmie og sett deg inn i hva som står på spill:

Se videoen på Youtube her.