fbpx

Venstresidens tankesmie

Om Manifest Tankesmie

Kontakt oss

Ansatte

Styret

Fagligpolitisk råd

Formålsparagraf

Finansiering

Historikk

Pressebilder

Personvernerklæring

Om venstresidens tankesmie

Manifest Tankesmie fremmer politikk for venstresiden. Vi skriver rapporter, bøker og pamfletter som leses av politikere, aktive i fagbevegelsen, samfunnsengasjerte og journalister. Vi arrangerer debatter, konferanser og skrivekurs og stiller til debatt i offentligheten.

Vår oppgave er å generere kunnskap og perspektiver inn i den politiske debatten, for fagbevegelsen og dens representanter på lokalt, regionalt og sentralt nivå. Vi undersøker og belyser årsakene til samfunnsproblemer for å utvikle ny og bedre politikk.

Manifest Tankesmie jobber spesielt med områdene velferd, sosialøkonomi, arbeidsmarked og fordelingsspørsmål.

Manifest formålsparagraf: Manifest Tankesmie skal sette dagsorden i norsk politikk gjennom et kunnskapsbasert, folkelig opplysningsarbeid. Manifest Tankesmie skal dokumentere samfunnsproblemer, analysere årsaker og lansere løsninger som fremmer deltakelse, demokrati og rettferdighet.

Manifest Tankesmie er folkefinansiert av over 300 fagforeninger lokalt samt forbund og LO sentralt, og av enkeltpersoner fra hele landet.

Målet vårt er å bygge en solid og slagkraftig venstreside i norsk politikk. Manifest Tankesmie er partipolitisk uavhengig.