fbpx

Venstresidens tankesmie

Fakta og fordommer

Hva tenker du, hvis sjefen mistenksomt spør «Hvor høyt sykefravær har vi egentlig i Norge»? Sender du en tanke til den hardtarbeidende pleieren som, tross dårlig rygg, sleper seg på jobb og ender med seks måneders sykemelding? Til elektrikeren som står på så lenge knærne holder, og så et par år til?

Selv tenker jeg på tidligere NHO-direktør Kristin Clemet. Hun som stadig er ute i mediene som ekspert på nordmenns arbeidsmoral. Og krever kutt i sykelønna. Norges rikeste bruker titalls millioner i året på Clemets tankesmie Civita. Det er for deres regning hun synser om arbeidsmoralen til mennesker hun aldri har møtt.

Mot fordommer setter Manifest Analyse fakta. Ansatte i Norge ligger ikke på latsida, men har verdensledende sysselsetting og produktivitet.

Mot skrivebordsteori om mest mulig konkurranse, setter vi norsk erfaring med at fellesskap fungerer.

Mot elitens millioner til Civita, setter vi over 300 klubber, foreninger, fylkeslag og forbund innen Unio og LO. Manifest Analyses viktigste finansiering kommer fra grunnplanet i fagbevegelsen.

Våre analyser og rapporter bidrar til kunnskapsbasert politikk på rødgrønn side. En Manifest-pamflett lages av eksperter, men er skrevet for folk flest. Våre utgivelser er ditt redskap.

Vi støtter Norges viktigste frihetsforkjempere – de aktive i fagbevegelsen – med fakta, analyse og argumenter. Til gjengjeld er vi helt avhengige av at dere støtter oss. Vi har minimalt med midler, sammenlignet med Civita.

Dette er en dugnad. Sammen skal vi sørge for at de mektige ikke får forme nordmenns verdensbilde uimotsagt. For når små og store direktører snapper opp det maktmennesker uttaler i VG, blir det pleieren og elektrikeren som må bære belastningene.

Det er folk flest som må betale prisen når politikk bygger på de bedrestiltes fordommer og ikke på fakta. Derfor leverer Manifest Analyse fakta og argumenter i en form folk flest forstår.

MAGNUS E. MARSDAL
STYRELEDER

Bidra gjerne økonomisk til arbeidet vårt.
Foreninger som ønsker å støtte oss, se her.
Enkeltpersoner som ønsker å støtte oss, se her.