fbpx

Venstresidens tankesmie

Hvilken dag er din dommedag?

– Vi har savnet en podkast som evner å se hvordan økonomien i dag henger sammen med klima- og naturmangfoldskrisa, på en morsom og lavterskel måte. Så da lagde vi den sjæl, sier skaperne Jonas Algers, Manifest Tankesmie og Hege Skarrud, Attac Norge.

UTREDER MED FORMIDLINGSEVNER 

Er du glad i fakta og formidling? Skriver du presist, smart og fengende? Vil du være med på å utvikle venstresida? Da kan du være utrederen Manifest Tankesmie søker. Om stillingen: Dette er jobben for deg som er faglig bunnsolid og politisk engasjert. Du får skrive rapporter, bestyre Manifest-pamflettene og formidle kunnskap og analyse gjennom … Les resten av UTREDER MED FORMIDLINGSEVNER 

Elektrifisering og havvind

I dette notatet forklarer samfunnsøkonom Jonas Algers hvorfor elektrifisering av sokkelen bør stoppes og i stedet gjøres med havvind.

Parterapi for klima og industri

Anja Bakken Riise leder Framtiden i våre henders 40 000 klimaaktivister. Atle Tranøy representerer arbeiderne i det oljetunge industrikonsernet Aker ASA.  De to sidene i klima- og industridebatten møtes for å gå løs på Norges største utfordringer.

Solindustri som klimatiltak

En norsk satsing på solindustrien kan bidra til utslippskutt globalt på en måte som skaper arbeidsplasser nasjonalt. 

Finansiering av barnehager.

Rødgrønne partier har programfestet at pengene samfunnet bruker på barnehager skal gå til barnas beste, ikke privat profitt. Hvordan vil et nytt stortingsflertall gjennomføre dette?