Hele venstresidens tankesmie

Lansering: Thrane – Den demokratiske frihetens pioner

Velkommen til lansering onsdag 11. oktober kl. 17:00 på Dattera til Hagen på Grønland i Oslo:

THRANE 200 ÅR: KAMPEN OM FRIHETSBEGREPET
Manifest Tankesmie feirer Marcus Thranes 200 år med jubileumspamflettten THRANE: Den demokratiske frihetens pioner. Her viser Magnus E. Marsdal hvordan det ikke var den borgerlige høyresiden som skjenket folket demokratisk frihet ovenfra. Mot den væpnede staten måtte arbeiderbevegelsen kjempe friheten fram nedenfra.

• Ida Wangberg fra Manifest Tankesmie intervjuer Magnus E. Marsdal om Arbeiderforeningene, Marcus Thrane og kampen om frihetsbegrepet.
• Samtale med Petter Vellesen fra Oslo Bygningsarbeiderforening om frihetens vilkår under «de fire frihetene» i EUs felles arbeidsmarked.

OM PAMFLETTEN THRANE:
Dette er historien om Marcus Thrane og Arbeiderforeningene som reiste kampen for stemmeretten midt på 1800-tallet. Det er også en historie om hvordan den liberale staten slo brutalt ned på arbeidsfolkets krav om demokratisk frihet – i frihetens navn. Dette er en fortelling om fortida for en ny generasjon som vil forme framtida.

Pamfletten kan bestilles her.

Arrangementet er den del av Marcus Thrane-dagene. Hele uka 9. til 15. oktober 2017 er fylt med historieforelesninger, byvandring, teaterforestilling og mye mer for å spre kunnskap om folkebevegelsen som var en av forløperne til dagens arbeiderbevegelse.
Se hele programmet her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone