Category Archives: Ukategorisert

Hvordan skape klimaarbeidsplasser?

TID: Onsdag 25. oktober kl. 18:00-19:30
STED: Kulturhuset ved Youngstorget

Å løse klimakrisen vil kreve store endringer i både samfunn og arbeidsliv. Uten en aktiv fagbevegelse vil vi ikke oppnå rettferdig og bærekraftig utvikling. Endringene skal også skapes lokalt – på arbeidsplassene og i samarbeid mellom bransjer.

Politisk pub inviterer derfor lokale tillitsvalgte til å fortelle om sine løsninger og utfordringer i møte med det grønne skiftet. Hvordan sørger vi sammen for at fagbevegelsen selv sitter i førersetet framfor å bli omstilt ovenfra?

I PANELET:
Morten Svendsen, distriktsleder EL og IT Forbundet Distrikt Oslo/Akershus
Ingunn Gjerstad, leder i Handel og Kontor Region Øst
Mohammed Malik, klubbleder på Tine Kalbakken, NNN

Møteleder: Helene Bank, For velferdsstaten

Arrangementet på Facebook her.

Politisk pub arrangeres med jevne mellomrom på Kulturhuset ved Youngstorget av De Facto, For Velferdsstaten, Manifest og LO i Oslo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Er du vår nye innsamlings- og kontorleder?

Hele venstresidens tankesmie skal styrkes med en leder for inntektsarbeid og administrasjon.

Ved siden av ansvaret for virksomhetens inntektsarbeid og økonomistyring, vil du arbeide med utadrettede arrangementer, som konferanser og frokostmøter. Du ivaretar daglig kontordrift og følger opp medarbeidernes prosjekter. Erfaring fra organisasjons- og økonomiarbeid er en forutsetning. Kunnskap om regnskapsføring en fordel. Du må ha kjennskap til Manifest Tankesmies politiske profil.

100 prosent stilling, lønn etter tariffavtale. Søknadsfrist 13. november.

Søknad og andre henvendelser sendes til leder Magnus E. Marsdal: magnus.marsdal[at]manifestanalyse.no

Manifest er en partipolitisk uavhengig tankesmie. Vi deler lokaler med Forlaget Manifest på Tøyen i Oslo.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Lansering: Thrane – Den demokratiske frihetens pioner

Velkommen til lansering onsdag 11. oktober kl. 17:00 på Dattera til Hagen på Grønland i Oslo:

THRANE 200 ÅR: KAMPEN OM FRIHETSBEGREPET
Manifest Tankesmie feirer Marcus Thranes 200 år med jubileumspamflettten THRANE: Den demokratiske frihetens pioner. Her viser Magnus E. Marsdal hvordan det ikke var den borgerlige høyresiden som skjenket folket demokratisk frihet ovenfra. Mot den væpnede staten måtte arbeiderbevegelsen kjempe friheten fram nedenfra.

• Ida Wangberg fra Manifest Tankesmie intervjuer Magnus E. Marsdal om Arbeiderforeningene, Marcus Thrane og kampen om frihetsbegrepet.
• Samtale med Petter Vellesen fra Oslo Bygningsarbeiderforening om frihetens vilkår under «de fire frihetene» i EUs felles arbeidsmarked.

OM PAMFLETTEN THRANE:
Dette er historien om Marcus Thrane og Arbeiderforeningene som reiste kampen for stemmeretten midt på 1800-tallet. Det er også en historie om hvordan den liberale staten slo brutalt ned på arbeidsfolkets krav om demokratisk frihet – i frihetens navn. Dette er en fortelling om fortida for en ny generasjon som vil forme framtida.

Pamfletten kan bestilles her.

Arrangementet er den del av Marcus Thrane-dagene. Hele uka 9. til 15. oktober 2017 er fylt med historieforelesninger, byvandring, teaterforestilling og mye mer for å spre kunnskap om folkebevegelsen som var en av forløperne til dagens arbeiderbevegelse.
Se hele programmet her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Regjeringen fortsetter – hva nå?

TID: Onsdag 20. september kl. 18.00-19.30
STED: Kulturhuset ved Youngstorget

Den mørkeblå regjeringen er svekket, men vant likevel valget.

Hvordan skal fagbevegelsen og opposisjonspartiene forsvare og utvide fellesskapets ordninger framover? Hva gjør vi med profitt i velferden, bemanningsbyråene og midlertidige ansettelser? Og hvordan kan opposisjonen vinne valgene i 2019 og 2021?

Vi inviterer politikere fra opposisjonen og representanter i fagbevegelsen for å diskutere konkrete strategier for neste stortingsperiode.

I panelet:
Inger Helene Vaaten (Ap)
Kari Elisabeth Kaski (SV)
Seher Aydar (Rødt)
Roy Pedersen (LO i Oslo)
Flere navn kommer.

Ordstyrer: Helene Bank, For Velferdsstaten

Arrangementet på Facebook her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Ti teser om stortingsvalget 2017

Jonas Gahr Støre kompenserte mangelen på tydelig konfrontasjon i klassespørsmål med verbale kraftsalver i verdispørsmål. Selv når Erna Solberg var motdebattanten, brukte Støre tiden på å snakke om Sylvi Listhaug. Martin Kolberg tok rollen som norsk politikks Toppen Bech, og belærte Høyre om skikk og bruk og anstendighet.

Dette fikk kanskje hjertene til å bruse i AUF og SV, men holdt samtidig Frps kjernesaker høyt på dagsorden og hjalp Siv Jensen med å få potensielle velgere opp av sofaen.

Les resten av Magnus E. Marsdals valganalye på Morgenbladets nettsider.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone