Category Archives: Ukategorisert

Popvenstre

Popvenstre er en festival for grasrota, for de sosiale bevegelsene og for kultur som vil noe – en politisk møteplass der protokoll og pulverkaffe er bytta ut med parkhygge og gitarforsterkere.

Manifest er samarbeidspartner for festivalen, som går av stabelen lørdag 17. juni i Kubaparken i Oslo. På programmet finner du blant mye annet:

* 11.15: Hvordan slå tilbake høyrepopulismen?
Momentum-leder Emma Rees (UK), Winnie Wong (USA) fra People for Bernie Sanders, Paolo Gerbaudo (IT), forfatter av boka The Mask and the Flag, og Klassekampen-journalist Eirik Grasaas-Stavenes møtes til debatt om de nye venstresidebevegelsene og hvordan høyrepopulismen kan slås tilbakre av folkelig engasjement. Ordstyrer: Ellen Engelstad, Manifest Tidsskrift.

* 11.15: Barneprogram
Forfatter Kristian Fjellanger leser fra barneboka Samir og den lange reisa. Passer for 6 – 12 år.

* 13.00: Stemmer fra grasrota
Eystein Garberg, forfatter av Manifest-pamfletten «Rettferdig pensjon på 1-2-3», deltar i en samtale om hvordan fagbevegelsen jobber lokalt for å bekjempe sosial dumping og forsvare medlemmenes rettigheter. Med Sara Bell, leder i Fagforbundet i Bergen og Fawsi Adem, hovedtillitsvalgt på Ikea Furuset. Ordstyrer: Jo Skårderud (Klasskampen).

* 15.00: From the belly of the beast
Winnie Wong (USA) og Moumita Ahmed (USA) fra bevegelsen rundt Bernie Sanders rapporterer fra Donald Trumps USA og forteller om venstresidas motstrategier.
Ordstyrer: Reidar Strisland (Rødt).

* 17.00: Hva skjer i Storbritannia?
Samtale mellom Emma Rees (UK), leder i Momentum og Michael Brøndbo, forfatter av boka Jeremy Corbyn og året som snudde opp-ned på britisk politikk.

* 19.45: Feministisk quizshow
Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl holder quizshow basert på deres nye spørrebok «Hva vet du om damer?» – oppfølgeren til den populære «60 damer du skulle ha møtt».

Les mer om festivalen og bestill billetter her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Stans velferdsprofitørene på 1-2-3

I dag tjener velferdsprofitørene milliarder av skattekroner på å drive velferdstjenester for barn, eldre og syke.

Hvorfor stemmer det ikke når de påstår at privatisering gir bedre og billigere tjenester? Hvorfor er det feil når de sier at privat profitt ikke går på bekostning av bemanning eller ansattes lønn, pensjon eller arbeidsvilkår?
Spørsmålet om profitt i velferden kommer til å bli et viktig tema i høstens valgkamp. Denne pamfletten gir deg argumentene du trenger for å ta debatten om velferdsprofitørene – og vinne den!
Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Fornyet støtte fra LO-kongressen

Vi er svært takknemlige for at LO-kongressens delegater med tre stemmers overvekt sikret  500.000 kroner i året til Manifest Tankesmie. De siste tre årene har den årlige støtten ligget på 200.000 kroner.

– Vi ser vedtaket som en tillitserklæring fra LO og et tydelig symbol på at Manifest Tankesmie har bred og solid forankring blant de aktive på grunnplanet, sier fungerende leder i Manifest, Ida Søraunet Wangberg, til FriFagbevegelse.

Les mer om vedtaket på Frifagbevegelse.no her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

Ledige kontorer i vår etasje

Vi har ledige kontorer i våre lokaler i 5. etasje av Frivillighetshuset i Kolstadgata 1 på Tøyen.

Vi ønsker å leie ut 1-2 av kontorene i vår etasje som passer til 1-2 personer.

Les mer om kontorene her.

Interesserte kan kontakte tankesmie@manifest.no

Kontorene er ledige nå. Mulig å leie fram til 30.09.2019.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone

EØS bestemmer over arbeidslivet

Hør podkast fra arrangementet her.

TID: Torsdag 4. mai kl 18.00-20.00
STED: Kulturhuset ved Youngstorget

EØS-avtalens krav om fri konkurranse øker presset på å markedsrette og outsource stadig nye områder, og vanskeliggjør arbeidet mot sosial dumping. I to nye rapporter dokumenterer De Facto hvordan EØS bestemmer over norsk arbeidslivslovgivning, ILO-konvensjoner og norske tariffavtaler – stikk i strid med kravene fra forrige LO-kongress. På samferdselsområdet svekker EØS-harmoniseringen sikkerheten i luften, på jernbanen og på veiene. Makten over regelverk og kontroll flyttes ut av Norge, samtidig som lønns- og arbeidsvilkårene presses nedover.

Hvilket handlingsrom har norske politikere og norsk fagbevegelse innenfor EØS-avtalen? Om EØS-avtalen undergraver standardene i norsk arbeidsliv, vil årets LO-kongress ta konsekvensene av det?

Panel:
Jane B Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund.
Arne Rødby, klubbleder Akers Solutions Tranby.
Boye Ullmann, organisasjonsarbeider Rørleggernes Fagforening Oslo.
Ordstyrer: Roar Eilertsen fra De facto.

Arrangert av LO i Oslo i samarbeid med Manifest Tankesmie, For velfersstaten og De facto.

Arrangementet på Facebook her.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Email to someone